Още рецепти » Народни рецепти за премахване на мазоли

 Народни рецепти за премахване на мазоли

Лятото свърши и е време да кажем „сбогом” на сандалите, джапанките, изобщо на леките и удобни летни обувки. Преходът към затворените зимни обувки често ни „подарява” мазоли по краката. Може да се избавим от тях с помощта на лесни и прости народни средства.
• Поставяме в чаша сурово яйце с черупката и го заливаме с оцет. Оставяме го така за едно денонощие, докато черупката се размекне.
• Прибавяме 100-150 г краве масло и бъркаме до получаването на еднородна консистенция. С мазилото намазваме тампон, слагаме го върху мазола, бинтоваме и оставаме така цялата нощ. След 2-3 процедури загрубялата кожа се размеква и може да се отдели много внимателно.
• Смесват се 2 части сок от кромид лук и 1 част оцет. Сместа се вари на бавен огън под капак 10 мин. След това се охлажда, прецежда и с получената смес мазолът се обработва няколко пъти на ден.
• Изпичат се няколко скилидки чесън, стриват се на кашица, смесват се с краве масло и стопена сланина (или сметана) в съотношение 1:2. Тази смес се налага върху мазола, бинтова се и превръзката не се сменя няколко дни.
• Към болезненото място се прикрепват тънки резенчета суров картоф и се бинтоват.
• За да се намали болката от мазола, натопете краката си в манганов разтвор с розов цвят с прибавена сол на върха на ножа. Останете така 15-20 минути. След това не изтривайте краката си. Болката преминава бързо.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Отгледайте си перуанска ябълка

Никандрата е родом от Перу и Боливия, където е известна като декоративно и техническо растение. Наричат я още перуанска ябълка. Тя е едногодишно растение с твърди оребрени стъбла, високи 25-100 см, оц...

Алое - зеленият лекар

Алоето (Aloe) от семейство Лилиеви (Liliaceae) е родом от тропическите области на Африка, остров Мада-гаскар и Арабския полуостров. Родът е представен от повече от 350 вида многогодишни сукуленти с ра...

Кованата мебел – прегръдка на влюбени

Замисляли ли сте се, защо така ни привлича кованата мебел? Възможно ли е чувственосстта на нейните извивки да ни остави равнодушни? Преплетените, някога горещи метални дъги, сякаш напомнят прегръдката...

Лечение с мушкато

От стари времена са лекували стомаха, бъбреците и белите дробове с целебните листа на мушкатото. Най-лесно церили разстроения стомах без никакви таблетки. • Заливали листата на растението с кипяща ...

Начало