Кулинарни рецепти » Вино от къпини

 Вино от къпини

Продукти:

• 3 кг къпини
• 1700 г захар
• 300 г мед

Начин на приготвяне:

Намачкваме добре узрелите къпини и изсипваме в голям буркан, наливаме 3 л топла вода. Завързваме гърлото на буркана с марля и държим в топло помещение 4 денонощия. Прецеждаме и изстискваме добре къпиновата каша. Наливаме получената течност в буркани.

Правим сироп от захарта, меда и 1,5 л вода. Наливаме го към къпиновия сок и затваряме добре. Държим на топло 25-50 дни. Виното е готово, когато се избистри и престанат да се образуват мехурчета.

Можем да го преместим в нов съд и да го държим на хладно още 2 месеца. След това го наливаме в бутилки.

Ако искаме виното да е по-сладко, увеличаваме количеството на захарта от 500 г до 1 кг.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало