Продукти: (за 4 порции)
• 8 големи узрели кайсии
• 1 1/2 ч.ч. бяло вино
• 250 мл прясно мляко
• 1 виенска кифла
• 2 жълтъка
• 60 г захар
• лимонена кора
Начин на приготвяне:
Обелваме кайсиите и отстраняваме костилките им.
Задушаваме половината от кайсиите в малко бяло вино.
Сваряваме останалите кайсии в прясното мляко заедно с натрошената кифла и малко настъргана лимонова кора. Пресоваме сместа и прибавяме към нея виното, захарта и жълтъците, разбити с 2 с.л. вода.
Притопляме и заливаме задушените кайсии. Изстудяваме много добре и поднасяме.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...