Продукти: (за 4 порции)
• 700 г диви ябълки
• 3 с.л. нишесте
• 1 ч.ч. захар
• 1/2 ч.ч. сметана
• канела
Начин на приготвяне:
Нарязваме добре узрелите плодове на парченца, като отделяме семенната им част. Заливаме с 3-4 ч.ч. вода и варим до омекване.
Размесваме нишестето в малко вода, изливаме в съда с ябълките, добавяме захарта и канелата и кипваме. Сервираме с разбита сметана.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...