Продукти:
• 500 г ягоди
• 250 г захар
• половин бутилка бяло вино
• 500 мл вода
• сокът от половин лимон
Начин на приготвяне:
Избираме 10-12 по-твърди ягоди, измиваме ги и ги оставяме да се отцедят.
Пресоваме останалите ягоди, прибавяме виното, водата, захарта и лимоновия сок. Бъркаме, докато захарта се разтвори.
Изстудяваме супата в хладилника, разливаме я в подходящи чаши и добавяме целите ягоди.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...