Продукти: (за 4 порции)
• 4 скилидки чесън
• 2-3 с. л. олио
• 1 с. л. оцет
• 2 пълни с. л. бадеми, нарязани на парченца
• половин диня
• 1 шепа сушени плодове (стафиди, ябълка, кайсия, круша)
• 1 щипка черен пипер
Начин на приготвяне:
Смесваме счукания чесън, пипера, солта, олиото и оцета, прибавяме смлените бадеми и сушените плодове, динята със собствения й сок. Държим в хладилника. Преди сервиране прибавяме кубчета лед.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...