Кулинарни рецепти » Хайвер от тиквички

 Хайвер от тиквички

Продукти:

• 5 кг задушени тиквички
• 500 г изпържен лук
• 100 мл олио
• 30 г магданоз или копър
• 300 г захар
• 40 г сол
• 6 г черен пипер

Начин на приготвяне:

Задушаваме почистените и нарязани на дребно тиквички в собствения им сок, докато намалят двойно обема си.

Нарязваме лука ситно и го запържваме до омекване. Прибавяме всички подправки и смесваме с тиквичките, разбъркваме добре.

Насипваме сместа в бурканчета, затваряме ги и стерилизираме 1 час.

Автор: Веселина Янкова

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Начало