Продукти:
• 3 кг чушки(сиврия, капия)
• 3 кг червени домати
• 3-4 стръка праз
• 2 връзки магданоз
• 2 ч.ч. олио, сол
Начин на приготвяне:
Режем праза на колелца с дебелина около 1 см и ги пускаме в загрята мазнина. Щом поомекнат, добавяме чушките, нарязани на ситни парченца. Към зеленчуците прибавяме обелените и наситнени домати. Продължаваме да варим, като често бъркаме с дървена лъжица.
Ястието е готово, когато остане на мазнина. Подправяме на вкус и разсипваме в буркани. Стерилизираме 10 мин и съхраняваме на студено място.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...