Продукти:
• пресни гъби
За бланширането: (на 2 л вода)
• 1 ч.л. сол
• 1 ч.л. лимонена киселина
За заливката:
• 1 л бяло вино
• 1 л вода
• 2 равни с.л. сол
Начин на приготвяне:
Бланшираме гъбите 8-10 минути в слабо подкислена и подсолена вода. Отцеждаме и ги подреждаме в буркани.
Смесваме виното и водата, добавяме сол и заливаме гъбите. Запечатваме бурканите и стерилизираме 1 час.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...