Продукти:
• 10 кг корнишони
• корен хрян
• 1 връзка копър
• 5-6 цвята от копър
• 4-5 малки листа от маточина
• 5 стръка целина
• 2,5 ч.ч. сол
• ч.ч. оцет
• ч.ч. недозрели червени боровинки
• 4-5 щипки мащерка
• 10-15 зърна черен пипер
• 4-5 зърна бахар
• по 30 зелени маслини и леко бланширани цветчета от броколи
Начин на приготвяне:
Избираме еднакви по големина краставички. Набождаме ги в краищата с вилица на 2-3 места.
Сваряваме марината от солта, оцета и вода, като накрая слагаме подправките. Прецеждаме и оставяме да се охлади.
Нареждаме краставичките в буркани, като редуваме с цвета от копъра, зелените подправки, бахара, черния пипер, броколите и боровинките. Заливаме с маринатата, затваряме и стерилизираме 10-15 мин.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...