Кулинарни рецепти » Карамелизирано грозде

 Карамелизирано грозде

Продукти:

• 200 г черно грозде
• 200 г бяло грозде
• 200 г захар
• 100 мл ром
• лозови листа

Начин на приготвяне:

Избираме гроздове с по-едри зърна, измиваме ги, подсушаваме и оронваме зърната. Във всяко зърно забиваме клечка за зъби.

В метален съд разтопяваме захарта заедно с рома. Изчакваме да карамелизира добре и намаляваме огъня. Потапяме всяко зърно първо в карамела, а след това в купичка с вода.

Нареждаме зърната в плитка чиния, която сме покрили с лозови листа.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало