Кулинарни рецепти » Пияни ябълкови топки

 Пияни ябълкови топки

Продукти:

• 600 г ябълки
• 1/2 ч.ч. галета
• 1 ч.ч. захар
• 4 яйца
• 40 г краве масло
• кора от лимон

За сиропа:

• 1 ч.ч. бяло вино
• 2 яйца
• 1 с.л. лимонов сок
• 2 с.л. захар и 1 ч.л. коняк

Начин на приготвяне:

Разбъркваме жълтъците, маслото, захарта, галетата и обелените и настъргани ябълки. Прибавяме разбитите на сняг белтъци. Оформяме топки, които печем 10 минути в умерена фурна.

Смесваме продуктите за сиропа, кипваме сместа на огъня и заливаме изстиналите ябълки с горещия сироп.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало