Продукти:
• 10-12 кисели ябълки
• 4-5 с.л. лешници
• 4 с.л. пудра захар
• 2 жълтъка
• 1 с.л. стафиди
• 3 с.л. разтопено краве масло
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките и отрязваме капачета в горната им част, издълбаваме семките. Приготвяме плънка от счуканите лешници, захарта, жълтъците и стафидите.
Пълним издълбаните ябълки с приготвената плънка и захлупваме с капачетата. Нареждаме ги в тавичка и ги заливаме с разтопеното масло. Печем в умерена фурна. Сервираме ябълките горещи.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...