Продукти:
• 4 круши
• 1 пакетче краве масло
• половин лимон
• 2 с.л. силен ром
Начин на приготвяне:
Обелваме крушите, нарязваме ги на четвъртинки, почистваме ги от семената и ги намазваме с лимонов сок, за да не почернеят. Запържваме ги в маслото.
Когато получат златисто оцветяване, прибавяме захарта и лимоновия сок. Продължаваме да пържим, докато захарта започне да карамелизира.
Непосредствено преди поднасяне заливаме крушите с рома и ги запалваме.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...