Продукти:
• 4 резена диня
• 2 пакетчета желатин
• 1 бутилка бяло вино или шампанско
• 1 ч.ч. къпини
• 1 к.ч. касис
• захар на вкус
Начин на приготвяне:
Динята нарязваме на парченца, от които отстраняваме семките. Разтваряме желатина във вода, а след около 10 минути на водна баня. Разбъркваме с виното, изсипваме подсушените плодове, леко разбъркваме и прибираме в камерата на хладилника, след като сме разпределили в купички.
На следващия ден сервираме обърнати. Съдържанието отделяме по-лесно като потапяме съдчетата в гореща вода за кратко. Отгоре може да полеем с подходящ топинг или леко разредено желе.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...