Кулинарни рецепти » Парфе с крем от кафе

 Парфе с крем от кафе

Продукти:

• 12 бишкоти
• 500 мл прясно мляко
• 1 к.ч. силно кафе
• 4 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 250 мл сметана
• 30 г желатин
• 100 г шоколад
• кокосови стърготини

Начин на приготвяне:

Накисваме желатина в малко вода, за да набъбне. Разбиваме яйцата с млякото и захарта. Прибавяме кафето и варим на умерен котлон при непрекъснато бъркане, докато сместа се сгъсти. Слагаме набъбналия желатин и продължаваме да бъркаме, докато той се стопи. Охлаждаме сместа, като внимаваме да не желира.

Нареждаме бишкотите на дъното на правоъгълна тавичка и ги заливаме с охладения крем. Поръсваме отгоре с кокосови стърготини и настърган шоколад и оставяме парфето в хладилник, за да желира.

Автор: Добринка Сербезова

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало