Продукти:
• 10 яйца
• 3 с.л. ром или коняк
• 50 мл доброкачествено бяло вино
• 200 мл малинов или лимонов сок (може и смес от двата)
• 200 г пудра захар
• 10 г желатин
• малини или тъмни череши
• 700 мл разбита сметана (по желание)
Начин на приготвяне:
Жълтъците и пудрата захар разбиваме до получаване на гъст крем, добавяме рома, виното и плодовия сок и продължаваме да разбиваме на слаб огън до сгъстяване.
Охлаждаме крема и прибавяме разтворения в хладка вода желатин, а веднага след това и оваляните в кристална захар малини. Добавяме предварително разбитите с малко пудра захар белтъци и разбъркваме внимателно.
Разсипваме в чаши и оставяме в хладилника за няколко часа, за да се желира.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...