Кулинарни рецепти » Кисел от компот

 Кисел от компот

Продукти:

• 1 буркан компот от кайсии /праскови, ягоди, малини и др./
• 2 к.ч. нишесте
• 3 ч.ч. вода
• 2 к.ч. захар
• лимонена киселина

Начин на приготвяне:

Отцеждаме плодовете от сиропа и пасираме през сито. Загряваме до завиране водата заедно със сиропа от компота и захарта.

При непрекъснато бъркане прибавяме размитото в студена вода нишесте, след 4-5 мин пасираните плодове и по желание малко лимонена киселина. Отстраняваме готовия кисел от огъня и охлаждаме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало