Продукти:
• 1 к.ч. брашно
• 1 1/2 ч.ч. вода
• 1 1/2 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. счукани орехови ядки
• 100 г шоколад
• кристална захар за овалване
Начин на приготвяне:
Препичаме брашното до златисто.
Приготвяме гъст сироп от захарта и водата. Прибавяме препеченото брашно, счуканите орехови ядки и настъргания шоколад. Бъркаме върху огъня, докато сместа се сгъсти.
Сваляме я и докато е още гореща, но можем да търпим с ръцете, оформяме от нея малки топчета, които овалваме в кристалната захар.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...