Продукти:
• 500 г брашно
• 300 г краве масло
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. захар
• 1 ванилия или 1 щипка канела
Начин на приготвяне:
Разтопяваме маслото, сгорещяваме го и при непрекъснато бъркане сипваме лъжичка по лъжичка брашното. Бъркаме, докато брашното се позачерви, и отстраняваме от огъня.
Разреждаме с прясното мляко, в което сме разтворили захарта и ванилията, и връщаме на огъня. Изчакваме халвата да се запече, отнемаме тавата от огъня и я захлупваме.
Щом халвата изстине, отстраняваме капака и поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...