Кулинарни рецепти » Кекс Сърнешки гръб

 Кекс Сърнешки гръб

Продукти:

• 1 1/2 пакетче краве масло
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. брашно
• 3 яйца
• 50 г настърган шоколад
• 50 г изпечени и смлени лешници
• 1 ч.л. бакпулвер
• 3 с.л. прясно мляко
• печени бадеми за украса

За глазурата:

• 1 ч.ч. пудра захар
• 2 с.л. какао
• 3 с.л. вряща вода

Начин на приготвяне:

Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме маслото със захарта на крем, постепенно прибавяме разбитите жълтъци, млякото, шоколадът, опечените и смлени лешници, брашното, пресято с бакпулвера, и разбитите на сняг белтъци. Изсипваме в предварително намаслена дълга набраздена форма и печем в умерена фурна.

Приготвяме глазура от пудрата захар и какаото, които смесваме, заливаме с врящата вода и разбъркваме добре. Намазваме с приготвената глазура изпечения и изстинал кейк. Отгоре украсяваме по дължина с опечени, обелени и нарязани бадеми.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало