Кулинарни рецепти » Кекс Сърнешки гръб

 Кекс Сърнешки гръб

Продукти:

• 1 1/2 пакетче краве масло
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. брашно
• 3 яйца
• 50 г настърган шоколад
• 50 г изпечени и смлени лешници
• 1 ч.л. бакпулвер
• 3 с.л. прясно мляко
• печени бадеми за украса

За глазурата:

• 1 ч.ч. пудра захар
• 2 с.л. какао
• 3 с.л. вряща вода

Начин на приготвяне:

Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме маслото със захарта на крем, постепенно прибавяме разбитите жълтъци, млякото, шоколадът, опечените и смлени лешници, брашното, пресято с бакпулвера, и разбитите на сняг белтъци. Изсипваме в предварително намаслена дълга набраздена форма и печем в умерена фурна.

Приготвяме глазура от пудрата захар и какаото, които смесваме, заливаме с врящата вода и разбъркваме добре. Намазваме с приготвената глазура изпечения и изстинал кейк. Отгоре украсяваме по дължина с опечени, обелени и нарязани бадеми.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало