Продукти:
• 1 кг брашно
• 20 г прясна мая
• 500 мл прясно мляко
• 1 ч.ч. натрошено сирене
• 6-7 с.л. олио
• 2 ч.л захар
• 1 каф.л. сол
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното в подходящ съд и оформяме в средата кладенче. Изипваме в него 1 ч.ч. прясно мляко, в което сме разтворили маята. Започваме да месим, като постепенно добавяме още 1 ч.ч. мляко, солта и 3-4 с.л. мазнина. Омесваме меко тесто и го оставяме да втаса.
Късаме от тестото топчета с големината на орех и ги нареждаме в намаслена тавичка. Изчакваме отново да втасат и с пръст правим в средата на всяко топка вдлъбнатинка, поръсваме с натрошеното сирене и заливаме с останалото мляко, в което сме разтворили захарта.
Накрая поръсваме с останалата мазнина и печем в умерено загрята фурна.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...