Продукти:
• 1 кг брашно
• 20 г прясна мая
• 500 мл прясно мляко
• 1 ч.ч. натрошено сирене
• 6-7 с.л. олио
• 2 ч.л захар
• 1 каф.л. сол
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното в подходящ съд и оформяме в средата кладенче. Изипваме в него 1 ч.ч. прясно мляко, в което сме разтворили маята. Започваме да месим, като постепенно добавяме още 1 ч.ч. мляко, солта и 3-4 с.л. мазнина. Омесваме меко тесто и го оставяме да втаса.
Късаме от тестото топчета с големината на орех и ги нареждаме в намаслена тавичка. Изчакваме отново да втасат и с пръст правим в средата на всяко топка вдлъбнатинка, поръсваме с натрошеното сирене и заливаме с останалото мляко, в което сме разтворили захарта.
Накрая поръсваме с останалата мазнина и печем в умерено загрята фурна.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...