Кулинарни рецепти » Тутманик на руло

 Тутманик на руло

Продукти:

• 1 кг брашно
• 20 г мая за хляб
• 1 равна с.л. захар
• 1 ч.л. сол
• 500 мл прясно мляко
• 1 к.ч. олио
• 2 пакетчета краве масло
• 3 яйца
• 200 г сирене

Начин на приготвяне:

Разтваряме маята в млякото. Прибавяме захарта, солта и 3 с.л. олио. При непрекъснато бъркане постепенно сипваме брашното. Замесваме тесто, разделяме го на 5 части и го оставяме да втаса. После разделяме всяка част от тестото на 4 топки. Разтегляме топките на питки и ги слепваме две по две с размекнатото масло. Разточваме от слепнатите питки правоъгълна кора.

Намазваме кората със смес от маслото и останалото олио и поръсваме отгоре с натрошено сирене, което сме размесили с разбитите яйца. Отгоре слагаме другите две питки, разточени на кора. Намазваме отново с мазнина, поръсваме със сместа от сирене и яйца и навиваме на руло. По този начин обработваме и останалите четири части от тестото.

Така получаваме 5 рула, които нареждаме в намаслена тавичка. Оставяме тутманика да втаса и след това го изпичаме в умерено загрята фурна. Изваждаме готовия тутманик от фурната, намазваме го с масло и го покриваме с кърпа.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Начало