Продукти:
• 1 пакет готово бутер тесто
• 300 г телешко месо
• 300 г бяло пилешко месо
• 1 бурканче стерилизирани гъби
• 1 кофичка заквасена сметана
• 1 жълтък
• 50 г краве масло
• 50 г брашно
• 1-2 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разстиламе тестото върху масата и изрязваме от него кръгове с диаметър 10 см. В средата на всеки кръг маркираме по-малък кръг /с диаметър около 8 см/. Намазваме кръговете с жълтък и ги печем 15 мин при температура 200°С, след което ги оставяме да изстинат.
Нарязваме телешкото месо на хапки, посоляваме го, овалваме го в брашното и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме нарязаните гъби и разбъркваме.
Сваряваме пилешкото месо в подсолена вода, отцеждаме го и запазваме бульона. Нарязваме половината на хапки и го прибавяме към гъбите и телешкото и продължаваме да пържим. След десетина минути прибавяме половината от сметаната, наливаме малко от пилешкия бульон, поръсваме с черен пипер и задушаваме на огъня, докато телешкото месо омекне. Накъсваме останалото пилешко месо съвсем ситно /или го пасираме/, прибавяме останалата сметана, подправяме на вкус и разбиваме сместа на сос.
Внимателно отделяме от изстиналите тестени кръгове очертаните капачета, издълбаваме вътрешността им и ги напълваме с приготвената месно-гъбена смес. Заливаме отгоре със соса и покриваме с изрязаните капачета.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....