Кулинарни рецепти » Банички с месо

 Банички с месо

Продукти:

• 1 пакет фини кори
• 150 г крехко телешко месо
• 150 г гъби
• 4 с. л. месен бульон
• 2 скилидки чесън
• 1/2 ч. л. счукан карамфил
• 1/2 ч. л. канела
• 1 глава лук
• кората на 1 лимон
• 1-2 с.л. олио
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Бульона, канелата, карамфила и нарязания на ситно лук задушаваме в тефлонов тиган. Подправяме с малко черен пипер, прибавяме месото, нарязано на малки кубчета, и нарязаните на ситно гъби. Слагаме лимоновата кора, посоляваме, задушаваме леко и оставяме да изстине.

Разрязваме всяка кора по дължина, прегъваме пак по дължина, поръсваме с малко олио и в долния край слагаме 2 равни лъжички плънка. Сгъваме като пакетче и редим в намазана с олио тава. Печем 15-20 минути в загрята на 200 градуса фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало