Кулинарни рецепти » Агнешки дреболии на шиш

 Агнешки дреболии на шиш

Продукти: (за 4 порции)

• 200 г шкембе
• 200 г чревца
• 200 г черен дроб
• 200 г бял дроб
• 100 г сърце
• 100 г бъбреци
• 100 г агнешка лой
• 60 г краве масло
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Дробовете, сърцето и бъбреците нарязваме на парчета, съобразно големината на шиша и ги нанизваме. Посоляваме ги и отгоре спираловидно навиваме добре изчистените чревца.

Най-отгоре завиваме с шкембето, намазваме с лой, омотаваме с дебел конец или канап и печем на скарата около 1 час. При сервиране заливаме със зачервено с червен пипер препържено масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало