Кулинарни рецепти » Пилешка супа от нахут и фасул

 Пилешка супа от нахут и фасул

Продукти:

• 500 г пилешки гърди без кожа и кости
• 400 г сварен нахут
• 400 г сварен бял фасул
• 400 г сварен червен фасул
• 400 г царевица от консерва
• половин глава целина
• 1-2 скилидки чесън
• 1,5 л пилешки бульон
• майорана
• черен и червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме целината и чесъна на ситно и ги пържим на слаб огън в 1 с.л. мазнина. Щом поомекнат, прибавяме отцедените нахут, фасул и царевица. Посоляваме, подправяме с черен и червен пипер и заливаме с горещия бульон. Варим 15-20 мин на тих огън.

Нарязваме пилешкото месо и го запържваме в останалата мазнина. Посоляваме и го изсипваме в супата заедно с мазнината от пърженето. Наливаме още малко бульон, ако е необходимо, и доваряваме.
Разливаме готовата супа в чиниите за сервиране и поръсваме с наситнена прясна майорана.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало