Кулинарни рецепти » Херинги, запържени в тесто

 Херинги, запържени в тесто

Продукти:

• 1 кг малки херинги
• 3-4 с.л. брашно
• 1 яйце
• 3-4 с.л. прясно мляко
• сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме рибките. Подсушаваме ги, отстраняваме главите и костите и леко ги посоляваме.

От брашното, яйцето, млякото и сол на вкус забъркваме гъсто палачинково тесто.

Потапяме всяка рибка в тестото и я пържим в много гореща маслена баня, докато хване червеникава корица.

Автор: Антоанета Стефанова

Представяме Ви:

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало