Кулинарни рецепти » Кавърма-кебап

 Кавърма-кебап

Продукти: (за 5 порции)

• 750 г свинско месо
• 1 к.ч. олио
• 3 стръка праз
• 3 червени чушки
• 1-2 с.л. вино
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. чубрица
• 1 ч.л. сминдух
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на кубчета и леко го запържваме леко в сгорещената мазнина. Прибавяме ситно нарязания праз и нарязаните на парченца пиперки. Запържваме и тях.

Сипваме доматеното пюре, размито в 1-2 с.л. вода. Наливаме виното и малко топла вода. Посоляваме, поръсваме с чубрица, сминдух и черен пипер и задушаваме ястието на тих огън, докато остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало