Кулинарни рецепти » Австралийски бифтек с банани

 Австралийски бифтек с банани

Продукти:

• 600 г говеждо филе
• 2 с.л. краве масло
• 1 яйце
• 1 жълтък
• 2 банана
• 1 малка глава лук
• 3 с.л. сметана
• 1 равна с.л. брашно
• 1 с.л. настърган хрян
• 1 щипка захар
• галета
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на филийки, които начукваме и изпържваме от двете страни в 1 с.л. масло. Оставяме ги на топло.

Обелваме бананите, разполовяваме ги по дължина, овалваме ги в брашното и ги поръсваме с черен пипер и сол. Потапяме ги последователно в маслото и галетата и ги изпържваме в останалото масло.

Разбиваме жълтъка, прибавяме хряна и сметаната, разбиваме много добре и смесваме със соса от пържените меса. Подправяме със захар, черен пипер и сол и изсипваме соса върху месото и бананите, които сме разпределили в чиниите за сервиране.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Начало