Продукти:
• 250 г пържени фъстъци
• 1 домат
• 1 глава лук
• 100 г бамя
• 1 л пилешки бульон
• 1 твърдо сварено яйце
• 1 люта чушка
• сол
Начин на приготвяне:
Пасираме фъстъците и ги смесваме с част от бульона. Изсипваме в тенджера и прибавяме останалия бульон и ситно нарязания лук. Кипваме супата и варим 10-15 мин.
Опитваме на сол, сипваме бамята и варим още 3-4 мин. Накрая поръсваме настърганото яйце и ситно нарязаното чушле и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...