Продукти:
• 250 г пържени фъстъци
• 1 домат
• 1 глава лук
• 100 г бамя
• 1 л пилешки бульон
• 1 твърдо сварено яйце
• 1 люта чушка
• сол
Начин на приготвяне:
Пасираме фъстъците и ги смесваме с част от бульона. Изсипваме в тенджера и прибавяме останалия бульон и ситно нарязания лук. Кипваме супата и варим 10-15 мин.
Опитваме на сол, сипваме бамята и варим още 3-4 мин. Накрая поръсваме настърганото яйце и ситно нарязаното чушле и отстраняваме от огъня.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...