Кулинарни рецепти » Турен Тулузен

 Турен Тулузен
(Франция)

Продукти:

• 6 скилидки чесън
• 40 г гъша мас
• 2 яйца
• 1 филия бял хляб
• черен пипер, сол
• мас за пържене

Начин на приготвяне:

Изпържваме счукания чесън в гъшата мас, наливаме 6 ч.ч. вода и варим няколко минути. Разбиваме белтъците на сняг, прибавяме ги към супата и оставяме да се втвърдят.

Разбиваме жълтъците с малко супа и ги сипваме в тенджерата след като свалим супата от огъня. Подправяме с черен пипер и сол.

Нарязваме хляба на кубчета, запържваме го до златисто в малко мас, разпределяме го в чиниите за сервиране и заливаме със супата.

Автор: Александра Василева

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало