Продукти:
• 1 веяна скумрия
• 1 глава лук
• 1 домат
• 2 ч. л. зехтин
• 1 ч. л. оцет
• 5-6 маслини
• 1 зелена салата
• сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Почистваме рибата от кожата и костите, накъсваме я малки парченца и смесваме с нарязаните на дребно зеленчуци.
Приготвяме дресинг от зехтина, солта и черния пипер и заливаме с него салатата.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...