Слънчевата светлина спомага за доброто узряване на гроздето. С повече слънце гроздето става по-сладко, а виното от него - по-силно и по-хубаво. Изследователи от френския национален институт за агрономически изследвания в Монпелие постлали междуредията в лозето с широки ивици от алуминиево фолио, армирано с полиетиленови нишки за по-голяма устойчивост на външни влияния. Отразената от фолиото като от огледало слънчева енергия огрява гроздето и откъм тази страна, която обикновено е в сянка.
Резултатите от експеримента били убедителни: добивът се увеличил с 5 до 25%, виното било по-силно с около 1 градус, цветът му бил по-хубав, а ароматът - по-богат. Освен това „слънчевата обработка” на лозята намалява разходите за хербициди и инсектициди, защото фолиото пречи на развитието на някои неприятели и устойчиви плевели.
Слънчевата обработка привлича вниманието и на производителите на десертно грозде. Гроздовете стават по-едри, узряват по-бързо, а гроздето натрупва по-голямо количество захари.
Фасулът се отглежда за храна на хората . За целта се използват като зрелите така и зелените бобове. Съдържа почти всички незаменими аминокиселини. Богат е на минерални соли-калций, фосфор, магнезий, ...
Коя е причината уж хубаво в началото вино след време да се пресече? Има различни причини, които предизвикват пресичане на виното. Във всички случаи напитката е болна. Вие ще прецените защо това с...
Най-често сребърната вода се произвежда или продава под формата на колоиден разтвор с концентрации от 5 до 20 ppm (частици на милион), който разтвор се получава вследствие на електролизен процес с изп...
Нарцисът може да престои на едно и също място без да се изваждат луковиците му поне пет години, като това няма да се отрази отрицателно на развитието и цъфтежа му. Така че ако вие сте създали лехи или...