Жълто и оранжево - за стомаха
Всички билки с жълти или оранжеви цветове са подходящи при заболявания на органи, които се асоциират с жълтия или оранжевия цвят. Те лекуват болести на черния дроб, жлъчката, жлъчните канали, а също така свързаните с тях системи - храносмилателна и секреторна: стомах, черва, задстомашна жлеза.
Бялото - за бъбреците
В гората растат много билки с бели цветове. Можете ли да отгатнете кой орган в човешкото тяло е бял? В случая асоциацията не е пряка. Белият цвят е цветът с изключителна чистота, а именно бъбреците играят най-важна роля в очистването на организма от шлаки.
Червеното - за сърцето
Билките с червени и розови цветове помагат при болести на кръвоносната система. Те лекуват преди всичко сърцето, съдовете, капилярите и самата кръв. Много е полезно тези растения да се използват за профилактика - за очистването на кръвоносните съдове от склеротични плаки и образуването на тромби.
Сини багри - за далака
Сред природата много билки цъфтят с красиви сини или виолетови цветове. Знаете ли кой орган в човешкото тяло съответства на тези багри? Далакът. Независимо че е малък, той има важна функция в човешкия организъм - отговаря за имунитета. Ако не работи добре, човек е обречен да стане жертва на всеки вирус. Растенията със сини цветове възстановяват функцията на далака, стабилизират работата му, повишават имунитета. Като пиете отвари и запарки от билки, цъфтящи със сини и виолетови цветове, вие може да се избавите от тези болести, които са предизвикани от замърсяване на природната среда, да не говорим за вирусните и други инфекции. Билкарите ги препоръчват дори при злокачествени заболявания.
Няма съмнение, че ще се изненадате от свръхоригиналните и даже стряскащи теории, споделяни от все повече американски диетолози, според които ние дебелеем, защото робуваме на остарели представи за хран...
Можете дa не го обичате заради специфичния мирис и сълзотворния му ефект, но с нищо няма да промените факта, че навсякъде по света хората си хапват лук отдавна и не мислят да се отказват от този си на...
Още през 19 век учените са писали за удивителните плодове, които се ядат само печени или варени. Наистина плодовете на дюлята са твърди и стипчиви, а освен това са покрити с мъх. Ето защо не се харесв...
Макарони от твърди сортове пшеница, засищат, но не трупат килограми. Те съдържат въглехидрати, стимулиращи преработката на серотонина, хормонът, който оказва успокояващо действие и регулира моториката...