Ако в миналото вендузите са се използвали само при възпаление на белите дробове, сега с тях се лекуват артрити и артрози, радикулити и невралгии, остехондрози, миозити и травми.
Масажът с вендузи усилва периферното кръвообръщение, като в тази “работа” се включват и капилярите, които досега не са били използвани за тази цел, а освен това се подобрява и лимфотечението. В резултат на това се “обират” застойните натрупвания по тъканите, мускулите и кожата, те започват по-добре да се хранят и да получават кислород, ускоряват се обменните процеси и чрез кожата активно се изкарват отровните вещества – урината, солите. Тонусът на мускулите се повишава.
Жените предпочитат масажа с вендузи, за да се избавят от целолуита. Но вендузите могат да помогнат и при доста сериозни заболявания – артрит и артроза, радикулит и невралгия, остеохондроза, миози и травми. Вендузите са незаменими при пневмонии, бронхити и заболявания на трахеята.
В домашни условия
В къщи може и да нямате истински вендузи. Тогава на помощ ще дойдат например … майонезените бурканчета. Те създават няколко пъти по-силен вакуум, отколкото медицинските, поради което не бива да се пренебрегват.
След като вече сте се сдобили с бурканчетата, нанесете върху кожата олио. За две секунди обгорете бурканчето с горящ спирт (запалвате пръчица, обвита с предварително напоен със спирт памук). След като извадите пръчицата от бурканчето, бързо поставете бурканчетно върху кожата. Има два варианта: да оставите вендузите (бурканчетата) от 5 до 15 мин или да започнете масаж при болки в гръбнака отгоре надолу по гръбначния стълб от шията до бутовете. Ако някои места ви заболят особено силно, оставете върху тях бурканчето неводвижно за 30 секунди. След масаж от 1 мин направете едноминутна почивка и отново повторете масажа. Общото време на масажа се колебае от 10 до 30 мин в зависимост от състоянието и поносимостта.
За да има успех предписаното лечение, болните трябва за дълго да се откажат от месото и да преминат към вегетарианска храна, да консумират колкото се може повече сурови зеленчуци и плодове. При лечени...
Ряпата е известна на хората от незапомнени времена. Още в древен Египет нея са я включвали в хранителната пирамида наравно с чесъна и зелето. Имало е години, когато ряпата е била смятана за храна на п...
За родина на просото обикновено се смята Индия, където то расте в сухи или полусухи райони, на височина 2500-3000 метра. Сега просото се култивира в много страни по света. В Азия, Америка, Африка и Ев...
Ананасът има много и различни достойнства. Удивителните си лечебни свойства той дължи на комплекса от хранителни вещества, с които е богата цялата му мека част. Витамините, присъстващи в състава на ан...