Продукти: (за 4 порции)
• 1-2 моркова
• 1 магданозен корен
• 1 парче целина
• 3 с.л. ориз
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме зеленчуците, нарязваме ги на ивички и ги варим в 1 л подсолена вода. Щом поомекнат прибавяме попарения и изплакнат ориз и варим до готовност.
Поръсваме готовата супа със ситно нарязан магданоз.
Науката и практиката на съвременното хранене все повече се обръща към хранителни продукти с пълноценни качества и малък обем. Функционалното хранене измества едностранчивите и скъпи диети. Здравословн...
От всички зърнени култури овесените ядки са най-пълноценната и лечебна храна за човешкия организъм. Освен това полезни за здравето са овесените люспи и овесената слама. Какво съдържа? В хим...
Родината на просото обикновено се смята Индия, където то расте в сухи или полусухи райони, на височина 2500-3000 метра. Сега просото се култивира в много страни по света. В Азия, Америка, Африка и Евр...
Всички познаваме пълзящия бръшлян – това широко разпространено растение по паркове и градини, пълзящо по дървета, огради и зидове, но малцина знаят за лечебните му качества и го отминават с безразличи...