Продукти: (за 4 порции)
• 400 г карфиол
• 2 с.л. захар
• 2-3 с.л. олио
• сокът от половин лимон
• 1 дафинов лист
• 3-4 зърна черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Накъсваме карфиола на малки розички и го варим в подсолена вода заедно с черния пипер и дафиновия лист. Щом поомекне, го изплакваме и отцеждаме. Слагаме го в голяма чиния за сервиране.
Смесваме олиото, захарта и лимоновия сок. Заливаме салатата с тази смес и поднасяме.
Преди време зеленият чай се е смятал за екзотика. Сега той се намира във всеки магазин. Всички знаят, че този чай е полезен за здравето, но не всички знаят, че е незаменим за фигурата! Днес са извес...
Често казват, че женските пъпеши с по-широко петно отдолу са по-вкусни от мъжките. Не вярвайте! Както ангелите, така и пъпешите нямат пол. Ширината на петното не е свързана нито с вкуса на плода, нито...
Жълто и оранжево - за стомаха Всички билки с жълти или оранжеви цветове са подходящи при заболявания на органи, които се асоциират с жълтия или оранжевия цвят. Те лекуват болести на черния дроб, ...
Наскоро откритите магнитни рецептори в човешкия мозък потвърдиха познанията на древните китайци и индийци, египтяни и гърци, че хората винаги са се влияели силно от земното магнитно поле. Спадането на...