Продукти: (за 4 порции)
• 400 г карфиол
• 2 с.л. захар
• 2-3 с.л. олио
• сокът от половин лимон
• 1 дафинов лист
• 3-4 зърна черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Накъсваме карфиола на малки розички и го варим в подсолена вода заедно с черния пипер и дафиновия лист. Щом поомекне, го изплакваме и отцеждаме. Слагаме го в голяма чиния за сервиране.
Смесваме олиото, захарта и лимоновия сок. Заливаме салатата с тази смес и поднасяме.
У нас целината (Apium glaveolens) е важен есенно-зимен зеленчук. Консумира се свеж, варен или изсушен, като подправка за туршии, салати, супи ястия. Семето се слага в месна кайма за ароматизиране. Н...
Започвате поредния експресен режим за вталяване и, разбира се, постигате целта си. След това обаче стопените с огромна мъка килограми се завръщат. Защо ли? Много просто - заради капаните, скрити в раз...
За да има успех предписаното лечение, болните трябва за дълго да се откажат от месото и да преминат към вегетарианска храна, да консумират колкото се може повече сурови зеленчуци и плодове. При лечени...
С годините кожата на женските гърди губи част от своята еластичност. Как да се спре това? Специалистите препоръчват в дневната хранителна дажба да бъдат включени плодове. Например ананас – той има изи...