Диетични рецепти » Свинско с ориз и кашкавал

 Свинско с ориз и кашкавал

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г нетлъсто свинско месо
• 400 г ориз
• 1-2 моркова
• 1 к.ч. грах
• 2 с.л. олио
• 100 г кашкавал
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и го запичаме в сух тиган. Сипваме олиото и малко вода, посоляваме и задушаваме на умерен огън. Щом месото поомекне прибавяме морковите и продължаваме да задушаваме.

След 10-15 мин добавяме граха и ориза, предварително попарен във вряла вода. Наливаме още малко топла вода, опитваме на сол и задушаваме до готовност. Поръсваме готовото ястие с настърган кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Алкохол и хормони водят до рак на гърдата

Според д-р Давид Елиа (Франция), алкохолът повишава риска от поява на рак на гърдата при жени, които провеждат хормонално лечение. Ефектът от него (чрез естроген и прогестерон) е осезателен през меноп...

Ехинацеята – перфектен имуностимулатор

Използват се всички части на растението, но най-често – само коренът. Аптечнотго наименование на билката е Echinaceae herba и Echinaceae radix (коренът). Описание На височина ехинацеята до...

Панкреатитът изисква строга диета

При обостряне на болестта през първите два-три дни се препоръчва гладуване. След като започнете да излизате от острите фази на заболяването, трябва да се придържате към правилната диета. Всъщност болн...

Подправките в нашата кухня

Българската кухня е пикантна, защото се приготвя с разнообразни подправки. Според физиолозите тяхната употреба не е просто каприз или хрумване, а необходимост, повишаваща усвояването на храната и подо...

Начало