Продукти:
• 2-3 ябълки
• 2 с.л. грис
• 2 яйца
• 50 г захар
• 1 с.л. какао
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките, настъргваме ги на ситно ренде и ги смесваме с гриса. Разбиваме жълтъците със захарта и последователно прибавяме какаото, ябълките и разбитите белтъци.
Разбъркваме внимателно и изсипваме сместа в намаслена форма за кекс. Печем в слаба фурна. Поръсваме готовия сладкиш с пудра захар.
Репеят (Аrctium lappa L.) е многогодишно растение с дълъг и месест корен, сивокафяв отвън, а отвътре бял и сочен. През първата година израстват листата, а през втората – стъблото, което е силно разкл...
При изкълчване или навяхване торбичка с лед прави чудеса. Ако при изгаряне оставите 10 минути да тече студена вода върху пострадалото място или наблизо до него, болката намалява или се ограничават пор...
Динята е диетичен продукт, на който много диетолози приписват чудодейни свойства. И най-важното, което привлича в динената диета, е минимумът противопоказания. Динената диета - за хора от всяка в...
Особено важно за хората с язви и гастрити е да знаят съдържанието на баластните вещества в храните, които употребяват тъй като предозирането може да има отрицателен ефект. Когато се надхвърли оптима...