Кулинарни рецепти » Ястия с птици » Ястия в тенджера

Ястия с птици:

Сарми с пилешко месо

Продукти: (за 4 порции) • 1 пиле • 1 кисела зелка • 1 к.ч. олио Начин на приготвяне: Отделяме външните листа на зелката, а вътрешността нарязваме на ситно. Сваряваме пилето, отделяме бялото и червеното месо и го накълцваме със сатър. Запържваме месото в с...

Селска пилешка яхния

Продукти: • 1 пиле • 3-4 глави лук • 1-2 зелени чушки • 3-4 домата • 5-6 с.л. олио • 3 с.л. брашно • 1 с.л. червен пипер • 1-2 с.л. ситно нарязан магданоз • сол Начин на приготвяне: Почистваме пилето и го нарязваме на порции. Нарязваме лука на фили...

Сенегалска ясса

Продукти: (за 5-6 порции) • 1 кокошка • 2 глави лук • 2 скилидки чесън • 2 лимона • 2 дафинови листа • кимион, сол, черен пипер • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Нарязваме кокошката на порции. От лимоновия сок, нарязания на парчета лук, че...

Унгарско ястие с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 1/2 кг) • 1 1/2 кг домати • 1 глава лук • 1 чушка • 80 г мазнина • 400 г прясно мляко • 500 г сметана • 1 бурканче стерилизирани гъби • сол, червен пипер Начин на приготвяне: Пилето изчистваме, измиваме и нарязваме на па...

Фрикасе от пуйка

Продукти: (за 12-16 порции) • 1 пуйка с дреболиите • 1 ч.ч. ориз • 5-6 гъби • 100-150 г телешка кайма • 1 тънко резенче сланина • 1 глава лук • 1 морков • 1 с.л. стафиди • 1 ябълка • 2 филии сух бял хляб • 2-3 с.л. олио • 60 г краве масло • 2-3 с.л. б...

Чахохбили

Продукти: • 1 кокошка или по-голямо пиле (около 1,5 кг) • 100 г краве масло • 500 г лук • 1 к.ч. доматено пюре • 3-4 домата • 1-2 стръка мента • 2-3 с.л. брашно • 3-4 с.л. оцет или лимонов сок • магданоз, копър • чубрица, чесън • черен пипер, сол ...

Яребици с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 2 яребици • 200 г гъби • 1 к.ч. червено вино • 40 г свинска мас • 40 г краве масло • 1 с.л. брашно • сол Начин на приготвяне: Посоляваме яребиците, поръсваме леко с брашно, пускаме ги в сгорещената мас, наливаме малко топла вод...

Яхния от пуйка

Продукти: (за 4-5 порции) • 1 кг месо от пуйка • 4-5 глави лук • 1 ч.л. доматено пюре • 1 с.л. брашно • 1 ч.л. червен пипер • сол Начин на приготвяне: Обираме тлъстината от месото, нарязваме я на парченца и я варим в малко вода. Щом водата се изпари, а тл...

назад
Начало