Кулинарни рецепти » Желе от ябълки

 Желе от ябълки

Продукти:

• 10-15 ябълки
• сокът от 1/2 лимон
• на 1 л сок - 750 г захар и 1/2 ч.л. лимонтузу

Начин на приготвяне:

Нарязваме ябълките на парчета, без да ги белим. Покриваме ги с вода, прибавяме лимоновия сок и варим, докато хубаво омекнат. Прехвърляме ги в тензух и без да мачкаме изчакваме хубаво да се изцеди сокът. Подслаждамего и варим на силен котлон, като постоянно бъркаме и обираме пяната.

Желето трябва да е с гъстотата на сладко. Малко преди да го свалим от котлона, прибавяме размитото в топла вода лимонтузу. Горещото желе наливаме в топли и чисти буркани, които завръзваме с целофан.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало