Още рецепти » 12 юни

 12 юни

ЗАКУСКА

Кекс със сирене

Прoдукти: 3 ч.ч. брашно, 1 ч.л. сода бикарбонат, 1 пакетче краве масло, 3 яйца, 1 ч.ч. кисело мляко, 250 г сирене, 1 ч.л. червен пипер, 2 с.л. настърган кашкавал, 1/2ч.л. счукан ким.

Нaчин на приготвяне: Разбиваме маслото със захарта до побеляване. Смесваме с яйцата, които сме разбили с киселото мляко. Прибавяме натрошеното сирене и брашното със содата. Разбъркваме много добре и изсипваме сместа в намаслена тавичка. Поръсваме отгоре с червения пипер, настъргания кашкавал и счукания ким. Печем около 20 мин в силна фурна.

ОБЯД

Супа от попчета

Прoдукти: 500 г попчета, 3-4 домата, 2 глави лук, 4-5 с.л. олио, 1 с.л. брашно, 2 жълтъка, лимонов сок, сол.

Нaчин на приготвяне: В подсолена вода, към която сме прибавили 2 с.л. олио, варим едро нарязания лук и целите обелени домати. Когато лукът омекне, прибавяме целите попчета и продължаваме да варим, докато се свари рибата. След това прецеждаме бульона, пасираме рибата и зеленчука и връщаме в бульона полученото пюре. Запържваме брашното в останалото олио и прибавяме към супата. Оставяме да поври още малко, отстраняваме от огъня, застройваме с жълтъците и подкиселяваме с лимонов сок. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Пиле по ловджийски

Прoдукти: 1 пиле, 2 с.л. зехтин, 100 г гъби, 1 глава лук, 1 скилидка чесън, 1 к.ч. бяло вино, 250 г домати, 1 ч.л. доматено пюре, риган, захар, магданоз, черен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Разрязваме изчистеното пиле на четвъртинки, посоляваме, поръсваме с черен пипер и изпържваме в сгорещения зехтин. Прибавяме ситно нарязаните чесън и лук, обръщаме порциите и пържим още 6-7 мин. Прибавяме виното и варим, докато се изпари на половина. Прибавяме обелените и нарязани домати, доматеното пюре, щипка захар и щипка риган и задушаваме под похлупак около 20 мин. Прибавяме нарязаните на парченца гъби и задушаваме без похлупак, докато пилето и гъбите омекнат, а доматите станат на сос. Преди да поднесем поръсваме с наситнен магданоз.

Арменско реване

Прoдукти: 1 кофичка и половина кисело мляко, 3 яйца, 2 ч.ч. захар, 3 к.ч. мазнина (масло, олио или маргарин по избор), 2 равни ч.л. сода бикарбонат, 1 пакетче канела, 4 1/2 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. смлени орехови ядки.

Нaчин на приготвяне: Киселото мляко и захарта разбиваме добре и към тях прибавяме последователно содата, яйцата, мазнината, канелата, орехите и брашното. Печем в намаслена тавичка в умерена фурна (180°С).

ВЕЧЕРЯ

Омлет по селски

Прoдукти: 6 яйца, 1-2 варени картофа, 100 г шунка, сол, червен пипер, магданоз, мазнина за пържене

Нaчин на приготвяне: Нарязваме картофите и шунката на малки кубчета и ги объркваме в разбитите с вилица яйца. Подправяме със сол, червен пипер и ситен магданоз и пържим в олио или масло.

Солен крем с плодов сироп

Прoдукти: 125 г сирене “Крема”, 200 г сметана, 50 г захар, 5 г счукан ким, 100 г ягоди или малини, ягодов или малинов сироп

Нaчин на приготвяне: С миксер пасираме сиренето “Крема” с 30 г сметана на гладка маса. Смесваме и захарта със счукания ким. Отделно разбиваме на пухкава смес останалата сметана, смесваме я с кима и захарта и с “Крема”-та. От тази смес оформяме със сладкарски формички в десертни чинии сърца. Слагаме ги в хладилника поне за 8 часа. Поливаме десерта с плодовия сок и го украсяваме с целите плодове.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

ДУБРОВНИК – ПЕРЛАТА НА АДРИАТИКА

Ако сте решили да посетите Дубровник, най-добре е да пътувате със самолет, така ще си спестите дългия, труден и опасен път през Динарските планини. Настанете се в някой от многобройните хотели и се по...

Какво да сготвим с охлюви

Габровска яхния от охлюви Прoдукти: 1,5 кг охлюви, 3 глави лук, 1-2 моркова, 1 парче целина, 1-2 магданозени корена, 1 стрък чубрица, 2-3 скилидки чесън, 1 к.ч. олио, 2 жълтъка, 1 с.л. доматено п...

Капризите на многогодишната латинка

В последните години многогодишната латинка се ползва с особена популярност, защото се отглежда като лиана, виеща се по красиви прегради или като ампелно растение във висящи кошнички. Стъблата на тази ...

55 ИЗБРАНИ ТУРШИИ

Сурова царска туршия Прoдукти: 5 кг камби, 2 кг моркови, 2 кг карфиол, 1 глава от целина с листата, 2 л оцет, 1,5 ч.ч. захар, 1 непълна ч.ч. олио, 1 ч.л. черен пипер, 2 дафинови листа, 3-4 зърна...

Начало