Още рецепти » 01 юли

 01 юли

ЗАКУСКА

Кейк със спанак

Прoдукти: 4 яйца, 1/2 ч.ч. олио, 1 ч.ч. кисело мляко, 150 г настъргано краве сирене, 1 препълнена чаша брашно, 1 бакпулвер, 1 ч.ч. попарен и отцеден спанак, ким.

Нaчин на приготвяне: Разбиваме яйцата, прибавяме постепенно олиото, млякото, 2/3 от сиренето, брашното, смесено с бакпулвера и ситно нарязания спанак. Бъркаме, докато получим гладка смес. Изсипваме в намаслена тава, поръсваме с ким и с останалото сирене и печем в умерена фурна.

ОБЯД

Гола чорба

Прoдукти: 500 г зелен фасул, 2 домата, 5-6 картофа, 1 глава лук, 8-10 зелени джанки, 1 чушка, магданоз, копър, черен пипер, сол, 1-1,5 л гореща вода.

Нaчин на приготвяне: Нарязваме фасула на половинки, картофите - на кубчета, а лука, доматите и чушката скълцваме на ситно. Посоляваме врящата вода и сипваме всичко, включително и джанките. Варим до хубаво омекване на зеленчуците. Готовата чорба поръсваме с черен пипер и ситно нарязани магданоз и копър.

Гулаш със зелен фасул

Прoдукти: 200 г говеждо месо, 200 г овнешко месо, 200 г свинско месо, 500 г зелен фасул, 4 големи глави лук, 3 с.л. олио, 3 с.л. брашно, черен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Нарязваме месото на хапки и запържваме говеждото и овнешкото в сгорещената мазнина. Прибавяме ситно нарязания лук и също го позапържваме. Поръсваме брашното, черен пипер и сол на вкус и пържим още малко. После наливаме малко гореща вода, разбъркваме и задушаваме на умерен огън. След 20 мин прибавяме свинското и продължаваме да задушаваме, докато месото почти омекне. Накрая сипваме фасула, наливаме още малко гореща вода, посоляваме, ако е необходимо, и готвим до пълното омекване на продуктите.

Ванилен накип

Прoдукти: 250 мл прясно мляко, ванилия, 1 с.л. масло, 90 г брашно, 6 яйца, 180 г захар

Нaчин на приготвяне: Сваряваме млякото със захарта, ароматизираме го с ванилията и го сваляме от котлона. Разтопяваме маслото и прибавяме брашното. Наливаме на струйка млякото и бъркаме. Варим, докато се сгъсти. Оставяме сместа да поизстине и прибавяме един след друг жълтъците. Слагаме щипка сол. Разбиваме белтъците на твърд сняг и лъжица по лъжица ги слагаме в поизстиналия накип. Изсипваме сместа в добре намаслена форма и печем 30 мин в загрята умерена фурна. Наръсваме с пудра захар и веднага поднасяме.

ВЕЧЕРЯ

Кюфтета от пилешко месо с кашкавал

Прoдукти: 1 пиле, 4 яйца, 1 к. ч. брашно, 1 ч. ч. ситно нарязан магданоз, черен пипер, сол, мазнина.

Нaчин на приготвяне: Сваряваме пилето в подсолена вода, към която сме прибавили малко мазнина. Обезкостяваме и го нарязваме на кубчета. Разбиваме яйцата с настъргания кашкавал, брашното и ситно нарязания магданоз. Добавяме месото, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Гребем с лъжица от тази смес и оформяме кюфтенца, които изпържваме от двете страни в сгорещената мазнина.

Петифури с ягоди

Прoдукти: 1 пакетче краве масло, 3 яйца, 1/2 ч.ч. пудра захар, 1 1/2 ч.ч. брашно. За гарниране: 1 пакетче масло, 3 с.л. пудра захар, 3 с.л. прясно мляко, хубави цели ягоди.

Нaчин на приготвяне: Разбиваме маслото със захарта, прибавяме едно по едно яйцата и накрая брашното. Изсипваме в правоъгълна намаслена тавичка и печем в умерено загрята фурна. Нарязваме изстиналия блат на правоъгълничета. Разбиваме второто пакетче масло със захарта и млякото на пухкава пяна, оформяме с шприц венчета върху пастичките и слагаме в тях по една прясна ягода.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Защо детето често има разстройство?

Напоследък съм много разтревожена - 6-годишният ми син често има диария. На какво се дължи? Диариите са остри и хронични. Острите се причиняват от бактерии или вируси, а също и от некачествена хр...

Растения ни пазят от вредни влияния

Способността на стайните растения да даряват своите собственици с по-добро самочувствие е отдава известна. Поначало тази особеност се приписва на магическите свойства на цветовете, енергията на нежния...

Масичката за списания

Първото, на което си струва да се обърне внимание при избора на масичка – това е външният й вид. По принцип най-често се купуват универсални, стандартни правоъгълни ПДЧ масички, които лесно се вписват...

Роди се дете! Какво да правим?

Японският инженер и бизнесмен Масару Ибука, един от основателите на известната в цял свят корпорация „Сони”, е бил още и педагог - самоучител, чиито идеи и досега са актуални. В своята книга „След три...

Начало