ЗАКУСКА
Пълнени фини кори
Прoдукти: 8 тънки кори, 100 г моцарела, 1 с.л. нарязан босилек, 100 г кашкавал, 10-15 зелени маслини и черни маслини, 3-4 белени домата, 100 г шунка на резенчета, 2-3 с.л.зехтин.
Нaчин на приготвяне: Смесваме всички продукти, нарязани на ситно. Нарязваме корите на две и мажем със зехтин. Слагаме в центъра част от сместа, навиваме сарми. Нареждаме ги върху фолио в тава и печем 20 мин в силна фурна.
ОБЯД
Супа с юфка
Продукти за 4 порции: 1 глава лук, 1 морков, 1 парче целина, 4 домата, 1 с.л. олио, 2 с.л. разтопено краве масло, 1 л месен бульон, 100 г дребна юфка, 4 с.л. настърган кашкавал, черен пипер, сол.
Нaчин на приготвяне: Попарваме доматите във вряща вода, обелваме ги и ги нарязваме на ситно. Нарязваме лука, моркова и целината на кубчета и ги запържваме в смес от маслото и олиото. Прибавяме доматите, посоляваме, поръсваме с черен пипер, захлупваме и задушаваме. Накрая сипваме юфката и варим супата, докато юфката омекне. Преди поднасяне поръсваме с настъргания кашкавал.
Телешко с домати
Продукти за 4 порции: 600 г телешко месо, 6 домата, 1 глава лук, 1/2 ч.л. брашно, 1 к.ч. олио, 1 ч.л. сол, магданоз.
Нaчин на приготвяне: Измиваме месото, нарязваме го на парчета и го заливаме с вода, така че да се покрие. Варим на умерен огън, като преди да заври обираме пяната. След 20 мин прибавяме ситно нарязания лук, олиото и солта. Попарваме доматите, обелваме ги, нарязваме ги на едро и ги слагаме в тенджерата, когато месото омекне. Разбъркваме и варим десетина минути. Сипваме размитото с малко вода брашно, отново разбъркваме, варим още 2-3 мин, поръсваме със ситно нарязан магданоз и отстраняваме от огъня.
Лесен кекс с олио
Прoдукти: 6 яйца, 350 г захар, 6 с.л. олио, 500 г брашно, 1 ч.л. бакпулвер, 1 ванилия, 1/2ч.л. лимонова кора, 2-3 с.л. пудра захар.
Нaчин на приготвяне: Разбиваме до побеляване яйцата със захарта. Наливаме 1 к.ч. хладка вода, сипваме на тънка струйка олиото и накрая прибавяме брашното. Разбъркваме добре и слагаме ванилията и настърганата лимонова кора. Изсипваме сместа в намаслена и набрашнена форма и печем в предварително загрята умерена фурна. Оставяме готовия кекс да изстине и след това го поръсваме с пудра захар.
ВЕЧЕРЯ
Свински уши на фурна
Продукти за 4 порции: 500 г сварени свински уши, 100 г краве масло, 2 с.л. брашно, 2 ч.ч. прясно мляко, 100 г кашкавал, горчица, черен пипер, сол.
Нaчин на приготвяне: Нарязваме добре сварените уши /които при нужда доваряваме с малко вода и корени за супа/ на ивички и ги слагаме в тавичка. Приготвяме бешамелов сос от изпърженото в мазнината брашно и млякото и го размесваме с половината от настъргания кашкавал и подправките. Заливаме ушите с приготвения сос и поръсваме с останалия настърган кашкавал. Печем ястието около 10 мин и поднасяме веднага.
Желиран крем с лимони
Прoдукти: 4 ч.ч. прясно мляко, 1 ч.ч. вода, 3 с.л. брашно, 5 яйца, 300 г захар, кората от един лимон, 2 с.л. желатин, плодове от сладко.
Нaчин на приготвяне: Смесваме водата, млякото, брашното и половината захар, разбиваме много добре и на умерен огън при непрекъснато бъркане варим сместа, докато се сгъсти. Отстраняваме от огъня и прибавяме един по един отделените жълтъци, разтопения желатин и настърганата лимонова кора. Накрая внимателно смесваме с белтъците, които сме разбили на сняг с останалата захар. Разстиламе на дъното на тортена форма плодове от някакво сладко и върху тях изсипваме крема. Оставяме го да желира и след това обръщаме в чиния за сервиране.
НАСА 360 СЛ - срещу едногодишни и многогодишни житни и широколистни плевели при: овощни градини, лозя, свободни площи (стърнища) - 400-1200 мл/дка, Внася сe във фаза бутонизация на широколистните и ...
Кошничка с къпини Прoдукти: 7 яйца, 500 г захар, 500 г брашно, 500 г краве масло, 250 мл прясно мляко, 40 г какао, 1 бакпулвер, 500 мл подсладена сметана, 300-400 г пресни къпини, 200 г течен шок...
Във въздуха на нашите жилища и офиси се намира голямо количество микроорганизми и вредни вещества. Дишаме лак, бои, изпарения от мебелите и работещата техника, никотин, пластмаса и др. Разбира се из...
Рим е уникален град и списъкът с туристическите обекти е безкраен. Една разходка по най-известните му площади обаче ще ви даде възможност да усетите духа на града и да се запознаете с неговата история...