Продукти:
• 250 г краве масло
• 3 равни ч.ч. пшеничен грис
За сиропа:
• 1 1/2 ч.ч. захар
• 3 ч.ч. вода
За гарниране:
• смлени орехи
• канела
• пудра захар
Предварително приготвяме сиропа като водата и захарта кипваме около 10 мин.
Маслото и гриса запържваме на умерен котлон и бъркаме с дървена лъжица до златисто (докато част от гриса, доближена до ухото издава звук на пържене или пращене). Към тях добавяме сиропа и бъркаме, докато сместа започне да се рони и се отделя от съда.
Сваляме тенджерата от котлона, захлупваме с кърпа, след това с капака и накрая цялата тенджера завиваме с голяма кърпа (хавлия ). След това развиваме тенджерата и разронваме халвата с вилица. Сервираме я в чинийки, поръсена със смлени орехи, канела и пудра захар.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...