Кулинарни рецепти » Наложена баклава

 Наложена баклава

Продукти:

• 2 пакета фини кори
• половин чаша олио
• 125 г краве масло

За пълнежа:

• брашно
• орехови ядки
• захар
• 4 яйца
• 1 пакетче бакпулвер

За сиропа:

• вода
• захар
• ванилия
• лимонов сок

Начин на приготвяне:

На дъното на тавата разстиламе единия пакет кори, като помежду им ръсим от олиото. Изсипваме пълнежа от добре размесените продукти. Отгоре нареждаме втория пласт кори, като между тях ръсим олио.

Разрязваме наложената баклава на квадрати и заливаме с разтопеното масло. Печем в умерена фурна до розово.

Щом изстине, заливаме баклавата с горещия сироп и я оставяме да престои поне една нощ, за да се напои.

Автор: Мария Симеонова

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало