Кулинарни рецепти » Пилаф с плодове

 Пилаф с плодове

Продукти: (за 4-6 порции)

• 1 ч.ч. ориз
• 300 г тиква
• 6 ябълки /около 600 г/
• 1 дюля
• четвърт пакетче краве масло
• 1 с.л. стафиди
• 1 к.ч. захар
• плодов сироп
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме тиквата, ябълките и дюлята, почистваме ги от семената и ги нарязваме на малки кубчета. Накисваме стафидите за 10 мин в гореща вода, след което ги прецеждаме през гевгир.

Почистваме ориза и го запържваме в разтопеното масло, докато зърната му станат полупрозрачни. Изсипваме половината от ориза в тенджера под налягане. Отгоре разстиламе тиквата, дюлята, ябълките и стафидите, покриваме с останалия ориз, заливаме с 1 1/2 ч.ч. гореща вода, в която сме разтворили захарта и щипка сол.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 6 мин.

Преди поднасяме поливаме готовия пилаф с плодов сироп.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало