Продукти:
• 1 пакетче краве масло
• 125 г пудра захар
• 350 г брашно
• 2 яйца
• 1 жълтък
• 1 к.л. сода бикарбонат
• 1 к.ч. опечени и обелени цели бадеми
• сол
За сиропа:
• 1 кг захар
• 1 л вода
• лимонена киселина
• ванилия
Начин на приготвяне:
Разбъркваме добре маслото, захарта, содата и 1 щипка сол. Прибавяме брашното и месим, докато се образува еднородна маса. Прибавяме едно по едно яйцата, омесваме тестото и го оставяме да престои 15 мин. След това оформяме от тестото топчета с големината на орех и ги сплескваме като питка.
Правим в средата на всяка питка вдлъбнатина и слагаме по един бадем. Намазваме ги с разбития жълтък, нареждаме ги в намаслена тавичка и печем в умерена фурна, докато порозовеят.
Приготвяме гъст сироп от захарта и водата и слагаме в него по-малко лимонена киселина и ванилия. Заливаме сладките с приготвения захарен сироп, като спазваме правилото, че с горещ сироп се заливат студени сладки и обратно – горещи сладки се заливат със студен сироп.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...