Кулинарни рецепти » Галушки със сироп

 Галушки със сироп

Продукти:

• 1 л прясно мляко
• 250 г грис
• половин пакетче краве масло
• 7 яйца

За сиропа:

• 250 г захар
• 500 мл вода

Начин на приготвяне:

Смесваме млякото с маслото и го сваряваме. При непрекъснато бъркане прибавяме постепенно гриса. Бъркаме, докато сместа започне да се отделя от съда. Оставяме я да поизстине, след което прибавяме едно по едно яйцата като бъркаме, докато получим гладко тесто.

С малка лъжичка вземаме по малко от сместа и сипваме в тава, която предварително сме намазали обилно с масло. Печем галушките в силна фурна, докато се позачервят. Изваждаме ги и ги оставяме да изстинат.

Сипваме захарта за сиропа във водата, разбъркваме и варим 5 мин. Заливаме с горещ сироп охладените галушки, които предварително сме надупчили с вилица, за да попият по-добре сиропа.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало